Královský hrad je to nejlepší ubytování, které se nabízí v prázdninové vesničce v LEGOLANDu u německého města Günzburg. Na první pohled si můžete říct, že je to děsný kýč. Když ale dorazíte na místo neubráníte se „WOW“ pocitu, a když  s sebou máte děti, snadno se necháte strhnout dokonalou atmosférou. „Mami! My budeme bydlet na hradě!“

Královská hrad - hotel v legolandu

WOW! Tak tady se spí v Legolandu!

Hrad pro malé rytíře a princezny

Než přijdete k hradu, projdete strážnými bránami a vstoupíte do zámeckého parku se záhony růží. Po levici máte rytířský hrad, před kterým je socha rytíře na koni v životní velikosti celá z LEGO kostiček. Po pravici je zase Dračí hrad, který střeží drak chrlící oheň, samozřejmě také z LEGA. Jako podkres všude zní hudba jako vystřižená z dobrodružného filmu o středověku. Vstupní dveře do Královského hradu se před vámi samy otevřou, protože ho střeží LEGO rytíři.

Schodiště v Královském hradě v Legolandu

Vítejte v Královském hradě!

Pokojíčky jako v pohádce

Celý interiér hradu je vyzdoben tapetami s obrázky LEGO panáčků – rytířů, králů a princezen. Chodby jsou osvětleny lego pochodněmi. Na každých pokojových dveřích je jiný erb. V rodinném pokoji jsme měli oddělenou místnost s palandou pro děti, kterou se prošlo ke koupelně a pak dál do ložnice. Velikost a vybavení odpovídá běžným hotelovým pokojům. Co je tady extra je právě LEGO dekorace. Kdo by nechtěl mí na zdi u postele jednorožce, princeznu nebo čaroděje? Děti nadšeně obhlížely LEGO detaily na zdech. Kromě tapet čas od času totiž narazili na skutečnou dekoraci z lega – berušku na listu, v koupelně na věšáku visela odložená královská koruna. Nechyběla krabice LEGA na hraní pro děti.

Lego a nutella

Děti se snadno vžijí do role malých rytířů a princezen. Na snídani nás doprovodili služebné. Po snídaňové hale se procházely princezny, rytíři a drak. Na snídaňovém menu nic nechybělo. I když nabídka byla pestrá, u většiny dětí samozřejmě zvítězily malé hotelové nutelly a automaty na nápoje.

Z hradu to pak je jen asi 300 metrů k bočnímu vchodu do zábavního parku LEGOLAND, a je to zdá se oblíbená tréninkové trasa pro malé běžce. Pomalu po ní chodí totiž jen rodiče.

Dračí hrad v LEGOLANDU

Dračí hrad

Cena

Jedna noc v rodinném pokoji pro 4 osoby se na stránkách LEGOLANDU prodává za 430 Euro včetně dvoudenní vstupenky pro každého do zábavního parku. Z ceny tedy odečtěte 4 x 64 Euro, tedy 256 Euro za vstupenky a cena už je celkem přijatelných 174 Euro. Stojí za to prohledat ubytovací servery, jako třeba booking.com, a porovnat nabídky. Vždy se ujistěte, zda je cena včetně vstupenek nebo bez.

CHCI SI PŘEČÍST TEĎ

Chcete vyrazit do LEGOLANDU?

Přečtěte článek „Jak si užít LEGOLAND„, kde najdete pár tipů, jak se vyhnout frontám, a které atrakce v LEGOLANDU určitě nevynechat!

CHCI SI PŘEČÍST TEĎ