Krabička poslední záchrany

Do Vážky jsme se zamilovali na první pohled. Protože cestujeme často, snažím se mít některé věci “předbalené”, abychom pokaždé nehledali (a nezapomínali doma) všechny ty drobnosti, které se na cestě mohou hodit. Trvale mám sbalenou tašku na hygienu, kapsičku s léky na cestu a teď i superlehkou Krabičku Poslední Záchrany.


Článek napsali Jana a Tom z Objevíme svět.                                                      11. 12. 2019


a

Znáte jistě ten pocit, kdy vašim dětem něco chybí, není dost přišitý knoflík na košili, potřebujete nutně zkrátit gumu na teplácích. Utrhla se tkanička na botách. Nebo jen v sousedním stanu v kempu někdo šíleně chrápe a vy jste už jediný člověk, který nespí. Případně jste v půlce tůry a vaše náplasti na odřenou patu nebo koleno už došly. Přesně takové a desítky dalších “krizových” situací pomůže KPZ Vážka od www.kouskysveta.cz vyřešit. 

CHCI SI PŘEČÍST TEĎ

Přemýšlíte nad dárky pro děti k Vánocům?

Přečtěte si naše tipy na smysluplné dárky a nekupujte dětem blbosti. 😉

CHCI SI PŘEČÍST TEĎ

Krabička do lesa i do města

Je neuvěřitelné, co všechno se do krabičky o velikosti cca 9 x 6 x 2 cm může vejít. Zachránit vás může jak ve městě, tak v kempu nebo i v divočině. Klasická výbava – sirky, náplasti, šitíčko, tužka, papír…jsou doplněné třeba špunty do uší (oceníte třeba v letadle nebo při spaní v kempu). Všechny možné “záchranné” upevňovadla – vteřinové lepidlo, mighty páska, kancelářské sponky, stahovací pásky a superpevný 3 m dlouhý provaz nanocord.

Do divočiny se může hodit tableta na úpravu vody, světýlko, píšťalka nebo kompas.

Zbytek pak obstará multifunkční NINJA karta, která je otvírák, pilka, šroubovák, klíč…

Krabička poslední záchrany

Multifunkční Ninja karta

Krabička s příběhem

A co je na tom všem nejlepší? Není to žádný prefabrikát z Číny. Za vším stojí Karina a Jarda, kteří krabičky nejdřív skládali pro své přátele a rodinu. Vše pečlivě testovali, zmenšovali, vyměňovali až dosáhli skutečné “muší váhy” – 110g.

My máme naši “Vážku” trvale v batohu a jezdí všude s námi. A co je nejlepší, když něco použijeme nebo ztratíme, na stránkách “kousky světa” si vždycky můžeme objednat náhradní díly!

O autorech:

Jana, Tom, Julinka(9) a Kryštůfek(4). Jsme rodina, která věří, že cestování je způsob, jak dobře strávit společný čas a něco se naučit nejen zvenčí, ale i o sobě navzájem.

Věříme, že cestování zbavuje děti i dospělé strachu z neznámého. Ukazuje, že svět není takový, jak nám ho předkládají zprávy o půl osmé.

Nejsme lovci destinací – nemusíme spát každý týden někde jinde, ale jsme sběrači společných zážitků s dětmi. Dobrodružná cesta nemusí být na Filípinách, ale může se odehrát i v sousedním lesíku.

Založili jsme stránku Objevíme svět! a chceme, aby byla místem, které rodiny s malými i velkými dětmi inspiruje a motivuje k cestování.

Více se o nás můžete dozvědět zde.