Naše děti patří mezi malé lego maniaky a tak byla návštěva LEGOLANDU jedním z přání na našem bucket listu.  Podařilo se a letos za vysvědčení dostali cestu do německého LEGOLANDU. A stálo to za to!

v Legolandu

Hurá na LEGOLAND Safari

LEGOLAND je velký zábavní park jehož spojujícím motivem je stavebnice LEGO. I když jsou to víc kolotoče než samotné stavění z lega, podlehli jsme nadšení a to všichni, i já, které se dělá špatně i na labutích.

V LEGOLANDU DEUTSCHLAND je k prozkoumání více než 50 atrakcí, které rozhodně nejde stihnout za jediný den. Po celém parku jsou úžasné obří modely z lega, provedené do nejmenších detailů. Bylo na ně použito více než 56 milionů kostek lega. Každý si tady najde něco, čemu jednoznačně podlehne.

The Best of LEGOLAND podle Kryštůfka (5 let)

Lodičky, které mohl Kryštůfek sám řídit jsme absolvovali 3x.

Lodičky v LEGOLANDU

Autíčkem po safari se sochami afrických zvířat z lega

Pirátská loď s vodními děly. Nitka na nás nezůstala suchá.

The Best of LEGOLAND podle Julinky (9 let)

4D střílečka ve stylu NINJAGO. Rukama střílíte po příšerách všude kolem.

Ninjago 4D jízda v legolandu

Sešup na lodičce z vodopádu. Tři vteřiny volného pádu vám zvedne adrenalin.

Vodopád v legolandu.

Poskládej si vlastní panenku z dílků v obchůdku LEGO FRIENDS.

LEGO Friends

The Best of LEGOLAND podle rodičů

Let v dračí letce na FLYING NINJAGO. Ovládáte křídla a prostě letíte!

Flying ninja v legolandu.

Miniland. Do detailu proracované modely měst z lega s pohyblivými prvky.

Jak vyzrát na fronty

Co vám v Legolandu může zkazit náladu je čekání ve frontách před jednotlivými atrakcemi, které může u největších atrakcí trvat i třeba 45 minut. Abyste se frontám vyhnuli:

  1. Naplánujte si návštěvu LEGOLANDU na všední den. My jsme byli v LEGOLANDU v pátek a v sobotu. Při páteční návštěvě netrvala fronta nikdy déle než 10 minut. Na Ninjago, což je jedna z nejnovějších atrakcí, jsme šli dokonce třikrát po sobě, téměř bez čekání. V sobotu byly fronty všude.
  2. Přijďte do parku včas. Hned po otevření jsou atrakce prázdné.
  3. Vyberte si předem, co chcete vyzkoušet nejvíc ať neztrácíte čas vybíráním až budete v parku.
  4. Můžete si také připlatit a koupit si takzvaný EXPRESS PASS, malé elektronické zařízení, kde si můžete rezervovat čas nejžádanějších atrakcí. Express pass stojí ale 20 euro na osobu, což je docela hodně a pokud se budete řídit předchozími typy, není potřeba za express pass utrácet.
  5. Když už ztvrdnete v nějaké frontě, těšte se , bude to stát za to !
v legolandu se stojí někdy fronty

Jídlo a pití

Venkovní stánky s fastfood občerstvením najdete v LEGOLANDu na každém kroku. Kromě toho je zde několik restaurací, kde si můžete dát slušný oběd u stolu. Vzhledem k množství lidí, kteří park denně navštěvují, je to ovšem také více či méně fast food. Najíst se dá v restauraci řetězce Pizza Mania! s italskou kuchyní, fanoušci NINJAGO určitě zkusí Ninja Kitchen s asijským jídlem, nejméně fastfood připomíná restaurace Stars Grill House. Ceny odpovídají německému standardu, vše počítejte 2x až 3 x dražší než v ČR. Za pizzu nebo lasagne dáte asi 8 euro, za oběd ve Stars Grill House mezi přibližně 15 až 20 euro.

Svačinou z domova ovšem nic nezkazíte. Děti totiž čekání na atrakce snášejí mnohem lépe než čekání ve frontě na jídlo nebo na obsluhu. Možná by si rodiče rádi na chvilku poseděli, ale děti si oběd určitě vychutnávat nebudou a budou spěchat na lov dalších atrakcí.

U většiny záchodů jsou také k dispozici pítka s pitnou vodou. Nemusíte tak utrácet za pet lahve.

Doprava

Z České republiky je LEGOLAND Deutschland dostupný nejlépe autem. Z Prahy jste tam za 4 a půl hodiny. Když vyrazíte brzy ráno, jde stihnout výlet do LEGOLANDu během jednoho dne. Parkovat se dá přímo před areálem. Parkovné stojí 6 euro. Je dobré si koupit online a vyhnout se tak placení na místě.

Jednodenní výlet autem je nicméně pro rodiče – řidiče velmi náročný. V takovém případě stojí za zvážení nějaký zájezd autobusem. Nabízí ho třeba CK Neckermann.

Bydlení

V LEGOLANDU je několik možností ubytování.   V prázdninové vesničce Legoland nabízejí jak kemp, tak chatky (v Německu oblíbené chatky ve tvaru sudu), pokoje v tematických bungalovech nebo super luxusní bydlení v královském hradě.

Cena je na první pohled celkem vysoká, ale pozor, někdy bývá součástí ubytování i dvoudení vstupenka do parku. Je tedy potřeba odečíst 2x cca 40 euro na osobu a den.

Královská hrad - hotel v legolandu
CHCI SI PŘEČÍST TEĎ

Chcete zkusit to nejlepší bydlení v LEGOLANDU?

Přečtěte si recenzi na hotel Královský hrad v prázdninové vesničce v LEGOLANDU.

CHCI SI PŘEČÍST TEĎ