Taky to tak máte? Díváte se na své děti, jak běží po louce a místo toho, abyste podlehli souznění s přírodou, v hlavě vám okamžitě naskakují vykřičníky: “KLÍŠŤATA”, “REPELENT”,“BORELIÓZA”…?

REIMA, finská firma, která se specializuje na dětské outdoorové oblečení, se pokusila přispět k duševnímu zdraví takových rodičů, jako jsem já, a samozřejmě ke zdraví dětí, novou kolekcí ANTI-Bite.


Článek napsali Jana a Tom z Objevíme svět.                                                         9. 7. 2020


Oblečení REIMA proti hmyzu

Kryštof testuje Antibite oblečení – ani kůň ho nekousl!

REIMA proti komárům, klíšťatům a vším

Celá sada oblečení REIMA Antibite by měla odpuzovat všechna klíšťata, komáry a další bodavý hmyz a dokonce i vši. Takto by měly fungovat ponožky, kalhoty, trička, bundy a kšiltovky nebo kloboučky. Je tedy vhodné nejen na výlety do přírody, ale kvůli vším mohou posloužit ve škole i ve školce.

Jak to funguje?

Oblečení v sobě obsahuje repelent. Ten je podle údajů výrobce netoxický a nedráždivý. Pokud si ho chcete vyhledat jmenuje se IR 3535. Já na internetu našla, že se skutečně používá třeba i v repelentech pro miminka. Repelent vydává pach, který hmyz odpuzuje a neláká ho “ k zakousnutí”. Oblečení ale nijak lidskému nosu nesmrdí (jak je to bohužel u standardních repelentů ve spreji). Účinná látka nevyprchá ani po 100 vypráních, kdy má ještě 75% účinnost.

Kluk v oblečení Reima Anti-bite na louce.

Klíšťata i komáři by se mu měli vyhýbat.

Jdeme zkoušet?

Od skibi.cz jsme dostali oblečení REIMA Antibite na vyzkoušení. Kryštof se pro toto léto stane “testerem” a uvidíme, jestli utrpí o něco méně pokousání než obvykle. Máme kalhoty, tričko s krátkým rukávem a kšiltovku. Zatím jsme otestovali na dvou výletech. První bylo večerní rybaření. Byla by to parády, kdybychom mohli napsat, že se Kryštof v REIMA oblečku procházel ve vysoké trávě kolem vody v podvečer a komáří hejna se před ním rozestupovala jako moře před Ježíšem. No, bohužel, schytal 2 bodnutí do krku,tedy tam, kde nebyl oblečený. Nicméně toto bylo extrémní prostředí, kde vyhladovělí komáři žerou všechno repelent  ne repelent. Druhým testem pak byl výlet na Pálavu, kde jsme ve slunečném dni procházeli vysokou nesekanou trávou. Ráj klíšťat. Kryštof prošel bezpečně, klíště našel večer táta. Není to asi dostatečně reprezentativní vzorek a množství pokusů, ale budeme ověřovat dál.

Tak tohoto komára jsme trochu připlácli, když zrovna četl nápis Anti-bite a nedával si pozor.

CHCI SI PŘEČÍST TEĎ

Vyzkoušeli jsme i zimní REIMU.

Přečtěte si podrobnou recenzi.

CHCI SI PŘEČÍST TEĎ

REIMA – osvědčená kvalita

Obvykle moc na zázraky nevěřím, takže bych se asi na proti hmyzí oblečení nalákat nenechala. Nicméně pro REIMU mluví naše dlouholetá zkušenost. A i kdyby oblečení nefungovalo stoprocentně proti všem štípancům, vím, že neprohloupím, když ho pořídím. REIMA se specializuje na dětské outdoorové oblečení. Sídlí ve Finsku, kde prostě věci do přírody být funkční musí, protože musí vydržet skutečně extrémní povětrnostní podmínky. Dbají na kvalitu a drží se ducha udržitelnosti. Přejí si, aby se jejich oblečení dědilo mezi sourozenci  a vydrželo v podstatě všechno. Tohle jsme si ověřili už u zimního oblečení, které máme v podstatě 3 sezóny a ještě je s klidem můžeme poslat dál.

Ideální oblečení pro zálesáky.

Dokonalý materiál i střihy

Kalhoty jsou lehoučké vzdušné a prodyšné. Navíc mají praktické odepínací nohavice. Vnitřní guma na stahování je samozřejmost. Praktické kapsy, na bocích a zapínací na zadku, poslouží všem zálesákům a táborníkům.

Kšiltovka je také lehoučká a tenká. Snadno se složí i do kapsy.

Tričko je ze 100% bavlny, takže zaručuje pohodlnost a příjemnost na kůži. No a v neposlední řadě pochválím i design a volbu barev. My máme zelenou a modrou klučičí variantu. Tmavší barvy odolají blátu a špíně perfektně. Holky musí mít barvičky i v lese, takže mají na výběr i růžovou a oranžovou.

Při extrémním balení, kdy potřebujete minimalizovat hmotnost batohu je letní REIMA kolekce ideální. Stačí jedny lehoučké kalhoty, které snadno proměníte v kraťasy, pohodlné triko a můžete vyrazit.

O autorech:

Jana, Tom, Julinka(9) a Kryštůfek(4). Jsme rodina, která věří, že cestování je způsob, jak dobře strávit společný čas a něco se naučit nejen zvenčí, ale i o sobě navzájem.

Věříme, že cestování zbavuje děti i dospělé strachu z neznámého. Ukazuje, že svět není takový, jak nám ho předkládají zprávy o půl osmé.

Nejsme lovci destinací – nemusíme spát každý týden někde jinde, ale jsme sběrači společných zážitků s dětmi. Dobrodružná cesta nemusí být na Filípinách, ale může se odehrát i v sousedním lesíku.

Založili jsme stránku Objevíme svět! a chceme, aby byla místem, které rodiny s malými i velkými dětmi inspiruje a motivuje k cestování.

Více se o nás můžete dozvědět zde.