Vždycky jsem rodičům vyčítala, že jediné fotoalbum, které jsme doma měli, bylo jejich svatební. Zbytek fotek bylo bez ladu a skladu naházeno v jedné veliké krabici. Dnes jsem jim už odpustila. Fotoalbum máme ze svatby a děti mají každé svoje miminkovské album. Čím jsou starší, tím méně fotek tam přibývá. No pak máme taky tu KRABICI…

Fotografie jsou skvělý způsob, jak uchovat vzpomínky.

Prohrabávání krabice s fotkami je jedna z mých nejmilejších vzpomínek na dětství.

Dopřejte si tištěné fotografie

Nástup digitálního focení nám v dokumentování dovolené ulehčil život. Na druhou stranu nás připravil o to těšení se, až si z fotolabu doneseme fotky. Naopak, máme zahlcené harddisky a mobily hromadou fotek. Sdílíme na Instagramu a Facebooku. Papírová fotka je, zdá se, přežitek.

My jsme si udělali radost a nechali si udělat fotoknihu z našich několika cest do Rakouského Vorarlberska. A stojí to za to. Děti si knihou rády listují.  V provedení od saal-digital může být fotokniha skvělým dárkem.

a

Také jsme se zamilovali do krásných krabiček s 32 fotkami od firmy Bontia. Bylo moc hezké, když nám poštou přišla krabička s fotkami z našeho holčičího výletu do Anglie. Fotky mají lehký retro nádech, protože vypadají jako z polaroidu.

Fotky v krabičce.

Krásný dárek za pár korun.

CHCI SI PŘEČÍST TEĎ

Jak se líbilo Julči v Cornwallu?

Sama o tom napsala článek. Přečtěte si o výletě do Anglie holčičíma očima.

CHCI SI PŘEČÍST TEĎ

Korková mapa – ozdobte si zeď fotografiemi z výletů

Fotky patří na zeď! A v kombinaci s korkovou mapou Česka nebo Evropy vytvoříte nádhernou dekoraci ze svých vzpomínek na cesty. My jsme si korkovou mapu Česka od ZAZA maps nalepili na zeď na schodišti a už se nám pěkně plní fotkami z našich výletů po Čechách.

Korková mapa moje Česko

Krásný způsob, jak uchovávat vzpomínky. Navíc v eko friendly provedení.

 

Turistické známky a turistický deník

Náš způsob, jak zatočit s nesmyslnými suvenýry. Je až šílené, jak na vás na cestách stále útočí nějaké turistické „nezbytnosti“. Všechny ty kabelky s Eiffelovkou, hrníčky s nápisy, plyšáci a roztomilé deníčky. U domácích výletů jsme to všechno jednoduše zakázali. Jediné, co si mohou děti dopřát, jsou turistické známky. Dají se koupit všude. Stojí jen 30 Kč a jako vzpomínka na výlet poslouží dokonale.

Turistické známky jsou skvělý způsob, jak uchovat vzpomínky.

Tolik radosti za 30 Kč.

Pořídili jsem si také turistický deník, kam lepíme nálepky z turistických známek a zapisujeme si své zážitky.

Turistický deník vám pomůže uchovat vzpomínky.

Místo sice jen na pár vět, ale to je přesně tak akorát, aby děti vydržely pravidelně vyplňovat.

Co ale dělat s poklady?

Naše děti sbírají poklady. Na každý výlet musíme brát batoh, protože pořád něco důležitého sbíráme. Klacky, které vypadají jako pušky, rezavé šrouby a matičky, kamínky a kameny, vystřelené patrony, rozbité kachličky…Co s tím? Vyhodit to nesmím, skladovat nemám kde…Člověk na ty poklady pořád někde naráží a tím vlastně také vzpomíná. Takže…?

Uchovat vzpomínky jde také pomocí různých pokladů.

Kryštůfkovy poklady…Díky nim si taky vzpomeneme na naše dobrodružství.